Van Australie naar Azie
Door: Mark en Niek
24 Mei 2009 | Thailand, Bangkok
Lieve lezers,
Hier weer even een korte update van de laatste weken. In Adelaide zijn we nog enkele dagen geweest, waarnaar we doorgereisd zijn naar Sydney om de auto te verkopen. In Sydney zijn we uiteindelijk 2 weken geweest waar we een super leuke tijd hebben gehad in een hostel. We hadden namelijk een leuke vrienden groep waarmee we dagelijks zaten te eten samen, pokeren en op stap gingen. Ook hadden we de onderwereld van Sydney nog verkend. Er bleken voor het hostel onder de straat namelijk allemaal tunnels te zitten. Wat ons de gelegenheid gaf om enkele kilometers rond te lopen onder de stad, erg interessant. Maargoed naar een hoop stress en slapeloze nachten hadden we uiteindelijk de auto verkocht en konden we zo snel mogelijk ons ticket boeken voor Thailand, waar we inmiddels alweer enkele dagen zijn. Het was een lange reis. Eerst negen uur in de lucht van Sydney naar Hongkong waar we een stopover hadden van 16 uur! Veel te lang natuurlijk maar met wat slaappillen en een prive bioscoop op het vliegveld kom je de dag wel door. ‘s Avonds om negen uur vlogen we richting Bangkok waar we uiteindelijk om 1 uur snachts in ons hotel waren.
In Thailand hebben ze een totaal andere cultuur en manier van leven dan wat wij voor zover gezien hadden. En lekker goedkoop natuurlijk!! We slapen in een hotel met eigen badkamer en een relax zwembad op het dak voor de kosten van een warm broodje bij de nederlandse bakker. Gister hebben we in een tuktuk (zo’n motortje met drie wielen en een bakje waar je in zit) de stad verkend, hij bracht ons overal heen en wachtte elke keer netjes totdat we uitgekeken waren. Onze eigen prive taxi dus, voor maar 2 euro!:)
Maar wat zijn verder jullie plannen dan?? Nou, hier dan even een korte planning voor de aankomende weken. Het plan is om morgen Bangkok te verlaten en met de trein omhoog te reizen, onderweg zullen we nog bij verschillende plaatsen stoppen. In het noorden van Thailand gaan we een driedaagse jungle tocht doen op olifanten!! Ben benieuwd. Daarna gaan we twee dagen met een boot naar het naastliggende land Laos. Dit schijnt weer veel minder toeristisch te zijn dan Thailand, zo zijn er in het hele land maar drie pinautomaten. Ook in dit land zullen we verschillende activiteiten doen. Vervolgens doorkruisen we Laos en willen we nog naar Cambodja om hier een tijdje rond te reizen. Dan moeten we weer terug naar Thailand en onze vlucht boeken terug naar Hongkong om vervolgens terug te vliegen naar Nederland, onze reis is dan jammer genoeg afgelopen.
Zo nu zijn jullie weer op de hoogte. Misschien leuk om te weten dat we inmiddels over de 13.300 bezoekers hebben gehad op onze website!! En mijn telefoonnummer ( Mark ) is weer gewoon het Nederlandse nummer die ik altijd heb gehad 0623872***
Cheers!
Cheers!
24 Mei 2009 - 12:05
Maritha:
wat gaan jullie nog veel leuke dingen doen!! jammer voor jullie dat het er bijna op zit, maar ik ben er blij om! deze grap heeft wel lang genoeg geduurd zo..ik ga zo de foto's nog even kijken want die staan er nu nog niet op. kusje lieverd en een knuffel voor niek -
24 Mei 2009 - 12:30
Karin:
Idd lang genoeg maar wel super gaaf! Leuke dingen die jullie nog op de planning hebben staan! En dan.. lekker weer terug gekomen! Leuke foto`s!
Liefss -
24 Mei 2009 - 12:57
Frits En Gea:
Wat een cultuurschok als je in Thailand aankomt. Hun hele dagelijkse leven wat op straat afspeelt. Wel vriendelijke mensen, soms iets te opdringerig als ze je iets willen verkopen. Hopelijk genieten jullie er net zo van als wij hebben gedaan. Nog een goede en gezegende reis door Azië en tot horens. Veel liefs voor jullie beide xx -
24 Mei 2009 - 16:46
Lok:
Weer dondersmooi die verhalen en foto's
geniet er nog van deze maand, en tot snel!
24 Mei 2009 - 18:39
Rianne:
Hey Jongens,
Geweldig dat jullie toch nog naar Azie zijn gegaan!! Maar de laatste loodjes zijn gekomen... Voor jullie niet zo zwaar maar voor ons... We zijn hier aan het aftellen!!
Wel raar hoor, komen jullie straks terug.... GAAT HEEL NEDERLAND OP VAKANTIE!!! Jaja, wij hebben het nog tegoed!
Tot snel en geniet ervan,
Kuss Rianne -
24 Mei 2009 - 19:43
Sydney & Niec :
hallo reis kerels,alles oke ?. hier op de smilde is het goed hoor,groetjes van Sydney en Niec mazzel -
24 Mei 2009 - 21:54
Dennis:
Hey luitjes!
Wat super super super gaaf zeg :D heel veel plezier nog en tot snel!! (helaas voor jullie maar leuk voor ons! ;) haha)
Ciaaaooo -
25 Mei 2009 - 08:11
Anke Berends:
hey jongens,
wat een verschil zo van australië naar Azië. je kunt aan de foto's direct zien waar jullie zijn. geniet er nog maar heel erg van, want vor jullie het weten, is het al weer voorbij en kunnen jullie weer saai bij ons op de bank zitten, ipv die gekke dingen die jullie daar allemaal uitvreten in de onderwereld...
liefs Anke -
28 Mei 2009 - 20:59
Marga:
Hallo jongens, toch nog maar even reageren, er hebben in de laatste 4 dagen al weer 400 belangstellenden op de site gekeken zie ik. Het zijn ook altijd weer prachtige verhalen!!!Liefs en tot horens. -
30 Mei 2009 - 15:24
David:
3 Daagse Jungle tocht op olifanten. Dat is wel erg vet zeg. Je beleeft wel echt veel vette dingen waar velen jaloers op zullen zijn denk ik.
Spreek je binnenkort weer.
Grz -
30 Mei 2009 - 15:24
David:
Spreek je binnenkort weer.
Grz -
01 Juni 2009 - 20:00
Mauro:
Zoo jongens!! Dat is een tijd geleden!! maar ik heb zo af en toe jullie verhalen gezelen, alleen te lui om te reageren! SORRY!!! nu daarom wel een berichtje.. wat zullen jullie gweldig hebben gehad (en nogsteeds) ik denk nog vaak aan de avondjes die we gehad hebben in leeuwarden, dan dat we maar eens moeten afspreken als jullie weer terug zijn! zit nu zelf in assen op de kazerne dus iets meer in jullie richting (als jullie terug zijn)!! noujah.. wat kan ik eigenlijk nog meer zeggen dan dat jullie prachtige foto`s hebben geschoten en verhalen hebben geschreven! Verder wens ik jullie nog veel plezier, en hoop te kunnen afspreken als jullie terug zijn! Groetjes, het soldaatje! -
03 Juni 2009 - 14:30
Janini:
sorry mark ,voor een te late feleicitatie!!!
maar bij deze van harte gefeliciteerd met je 21ste verjaardag van afgelopen maandag.HIEP HOERA HIEP HIEP HOERA!!!!
Opeens dacht ik er aan dat we je birthday waren vergeten ,komt dat je er niet was he? en mama ook nog niks zeggen natuurlijk.
Die heb ik daarna alweer 2x gesproken !
Maar wat een fijne reis hebben jullie toch gemaakt het zal wel erg tegen vallen om weer in het normale werkklimaat van nederland te moeten wennen.??
als ik dit typ hebben jullie die jungle toer al gehad denk ik en dat horen we de volgende keer wel met foto's
graag. We kijken inmiddels ook wel uit hoor dat jullie weer terug komen.anders vervreemden wij van elkaar hoor.
Maak maar veel foto's in Cambodja wel leuk voor Jacco ook denk ik .
Kan hij zien hoe het land verandert is sinds hij er was.
Nou jongens geniet van jullie laaste weken en doe voorzichtig en tot mails of ziens!!!groet Janini -
15 Juni 2009 - 15:55
Joost&Anne:
He Boys,
Wij nu in Siem Reap, genoeg te doen hier, waar zitten jullie, hoe waren de 4000?
Greetzzz -
15 Juni 2009 - 18:45
Niec Ond Sydney :
hello boys, alles goet waar zijn jullie nu weer in Nederland ?. of nog wer hier vandaan hebben jullie nog wat mee kunnen nemen uit het vliegtuig voor mij?. hier is alles goed hoor ik hoop met jullie ook. groetjes uit smilde van Sydney & Niec -
23 Juni 2009 - 08:13
GEA:
Waar blijvem jullie verhalen. Nog 1 weekje en dan kunnen jullie ons alles zelf vertellen. We kijken er naar uit. Tot ziens op 30 juni 6.30. Liefs ons