Australie rond en 18.000 km meer op de teller! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van markenniek - WaarBenJij.nu Australie rond en 18.000 km meer op de teller! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van markenniek - WaarBenJij.nu

Australie rond en 18.000 km meer op de teller!

Door: Mark en Niek

Blijf op de hoogte en volg

05 Mei 2009 | Australië, Adelaide

Het is alweer tijd voor een nieuw verhaal! We zijn inmiddels al weer aan de andere kant van Australie. We waren blijven hangen in Townville. In deze stad zijn we nog twee dagen gebleven. Waarnaar we onze reis weer voortzette richting Cairns. Onderweg hier naar toe hebben we nog verschillende plaatjes bezocht waaronder Ingham, het bijzondere aan deze plaats was, dat er drie weken geleden in alle straten nog boten aan het varen waren en de krokodillen rond zwommen vanwege de vele overstromingen in dit gebied. Vervolgens zijn we verder gereden naar het plaatsje Mission beach dat bekend staat om zijn vele cassawarry’s. Dit zijn soort struisvogels alleen dan gevaarlijk. Jammer genoeg hadden wij er geen een gezien. Wel kwam er eindelijk een langverwachte droom van ons uit! Echte kokosnoten plukken van de palmbomen langs het strand, waar we in de avond van genoten hebben met twee australische vrienden die we op de camping hadden ontmoet. Het was alweer weekend waardoor we uiteindelijk met z’n vieren in een bar belanden. De volgende middag nadat we nog enkele kokosnoten hadden geplukt zijn we verder gereden naar Cairns. In deze stad van 120.000 inwoners zijn we 6 dagen geweest. Het is een relaxe plaats met veel Nederlanders, de hele reis kwamen we ze bijna nooit tegen en in Cairns zaten we elke avond met een paar Nederlanders te borrelen. Erg gezellig.

De hoofdreden dat we naar Cairns gingen was om te duiken in de Great Barrier reef, dit is de grootste koraalreef van de wereld. Na een paar dagen slecht weer scheen eindelijk de zon en was het zover, eerst 2 uur op de boot en toen konden we ons gereed maken om te duiken. Wat zeker een van onze hoogtepunten was in Australie. Super mooi om te duiken en snorkelen tussen de Nemo vissen en de verschillende kleuren koraal en andere vissen.

Na Cairns stond cape tribulation (Daintree national park) op het programma. Onderweg hiernaartoe hebben we overnacht in Palm Cove, waar ze volgens vele mensen de mooiste stranden hebben van Australie. In Daintree national park zijn we twee dagen geweest waar we verschillende wandelingen hebben gemaakt in het regenwoud. Het bijzondere is dat dit een van de weinige plekken is in de wereld waar het regenwoud samenkomt bij de zee, wat natuurlijk voor prachtige plaatjes zorgt. Wel moest je uitkijken bij de zee en de riviertjes, in verband met de vele krokodillen die daar op je liggen te wachten.

Na het regenwoud was het tijd om de outback te verkennen. Iets totaal anders als langs de kust reizen. Zodra je 200kilometer van de kust af bent is er helemaal niks meer, af en toe een verlaten dorpje en verder prachtige uitzichten. De eerste 300kilometer was over een 1baans weg waar je gelukkig eens in het halfuur een auto tegen komt, of als je pech hebt een vrachtwagen van meer dan 50meterlang ook wel road train genoemd. De eerste nacht in de outback was in het plaatsje Prairie. Natuurlijk een prachtige naam voor een plaatsje met helemaal niks. Na een nachtje op de Prairie hebben we weer meer dan 700kilometer gereden en kwamen we nog door een bekend mijnstadje genaamd Mt Isa, wat eindelijk weer bereik met de telefoon betekende. Na twee uur hier rondgelopen te hebben was het tijd om weer te vertrekken want de politie adviseerde ons om hier niet te overnachten in het centrum, vanwege de vriendelijke plaatselijke bewoners die de hele dag in het park liggen te drinken(aboriginals). Nadat we een iets ander beeld hadden gekregen van de oorspronkelijke bewoners zijn we de stad maar uitgegaan. Wederom naar een superklein plaatsje in de middle of nowhere. Maar de wereld blijft klein zelfs hier waren Nederlanders te vinden die familie in Bedum hebben wonen.

We hadden nog 2dagen te rijden voor we in het midden van Australie waren, Alice springs. Dus de volgende dag weer vroeg in de auto en rijden maar! Het werd nu toch wel eens tijd om onze 3.8 v6 eens te testen op snelheid, en dan blijkt dat je met zo’n motor toch easy over de 200 gaat. Wat wel betekend dat je auto twee keer zoveel gebruikt wat niet heel gunstig is als het brandstof de helft duurder is als bij de kust, als er al een tankstation is. Na nog een dag rijden in zuidelijke richting maakten de insecten die overal uit de lucht komen vallen plaats voor de vliegen en ze komen met honderden. En de warme nachten van 25graden wat we gewend waren maakten plaats voor nachten van minder dan 10 graden.

Na 2500kilometer rijden kwamen we dan eindelijk aan in Alice springs de red centre of Australie. Maar op de mac donalds na, (uiteraard even geproefd) is dit ook maar een gewone plaats in de outback, maar wel in een hele mooie omgeving met bergen en steen koude riviertjes, wat je niet verwacht als het elke dag 35graden is. In deze omgeving (in een straal van 500km) hebben we verschillende bekende mooie gebieden bezocht zoals Kings Canyon en natuurlijk het beeld van Australie: Ayers Rock. Na een paar wandelingen in deze omgeving was het tijd om de Outback eens van hogerop te bekijken. Op de top van de Ayers Rock! Niet geheel ongevaarlijk om deze te beklimmen, in het verleden zijn er 35 mensen bij omgekomen, en het wordt daarom ook niet geadviseerd. Maarja, je bent hier waarschijnlijk maar once in your lifetime! Dus de slippers werden weer vervangen voor de gympen en klimmen maar! 350 meter behoorlijk stijl omhoog, maar het was de moeite waard.

We hadden inmiddels besloten om weer terug te rijden naar Adelaide waar we onze reis in Australie ook begonnen waren. Onderweg hiernaartoe kwamen we nog in het best wel bijzondere plaatsje Cooper Pedy, wat bekend is om zijn Opal stenen die daar overal in de grond zijn te vinden en veel geld waard zijn. In deze plek wonen de meeste mensen ook onder de grond in oorspronkelijke mijnen. Dit doen ze vanwege de extreme temperaturen van 50+ in de zomer en 0 in de winter. Onder de grond blijft het namelijk altijd 25 graden. Hier hebben we verschillende gebouwen bekeken en een rondleiding gedaan in een oude mijn, erg interresant. We waren nog 700km verwijderd van Adelaide. Hier tussen zit nog een mooi Nationaal park genaamd Flinders Ranges waar we nog 2 dagen zijn geweest. Onderweg hiernaartoe kwamen we nog een man van 70+ tegen die op de fiets vanaf Adelaide naar Darwin ging wat een dikke 3000km is, hopen dat die het maar overleeft! In het Nationale park hebben we verschillende wandelingen gedaan, onder anderen een 15km lange klimtocht naar het hoogste punt van de omgeving.

We zijn inmiddels weer in Adelaide bij Henk en Regina, maar het plan is om morgen (woensdag) verder te rijden naar Sydney om hier onze prachtige auto te verkopen. En dan nog anderhalf maand in Azie te gaan rondreizen, welke landen weten we nog niet precies. Maar dat zullen jullie wel weer horen in ons nieuwe verhaal!

• 05 Mei 2009 - 06:17

Karin:

Joeehoee weer een verhaal! En wat een foto`s, super! Die van die spin vond ik maar niks, gadver! Maar zo te lezen vermaken jullie je nog prima! Nog twee kleine maandjes boys, yess! Have fun en pas goed op elkaar!

Liefs

• 05 Mei 2009 - 07:33

Alice:

Heeeey mannen!
    Wat jullie veel mee, WAUW die foto's, En indd IEL die spin haha!
    Gaaf dat jullie nog naar Azie gaan, heeele andere wereld. Ben benieuwd! Cambodja tailand laos vietnam?
    Ik geef maar een tip;)
    Jongens, doe voorzichtig, en tot over een paar week! ;) :D

Liefs, Alice

• 05 Mei 2009 - 08:16

Gea:

Moi laiverds,(vast verkeerd geschreven maar ben nog steeds geen echte groninger)
    Wat een prachtige reis, zouden jullie ooit weer kunnen wennen aan een geregeld leven in Ned.
    Het avontuur en de prachtige omgeving, echt schitterend om te zien. Wel enge foto's, vooral boven op Ayers Rocks, en die vieze spin!
    Jammer dat jullie niet iets eerder in Thailland zijn, hadden we jullie daar kunnen ontmoeten. Echt jammer.
    Geniet nog van je laatste dagen in Australië en we horen wel waar de reis naar toe gaat.
    Liefs xxxxx

• 05 Mei 2009 - 09:33

Mark En Joris:

Heey gaste!
    Leuk verhaal, en erg mooie foto's! Jullie hebben er aardig gang in gezet na Cairns! Wij zitten alweer in het veels te koude NL. Veel succes verder met het verkopen van de auto en de rest van de reis. Enjoy!

Cheers!

• 05 Mei 2009 - 16:53

Maritha:

ik voel enige druk om je leven hier ook bijzonder te houden als je weer terug bent;)... haha.

kusje lieverd!!! nog ff!!

• 05 Mei 2009 - 21:18

Rianne:

Wederom een super verhaal met hele mooie foto`s!! Ik ben zo benieuwd hoe het jullie vergaat als jullie weer terug zijn.... Zal wel heel erg wennen zijn! Geniet nog flink daar en in Azie want hier is het nog echt geen zomer hoor ;)
    Nog 2 maandjes en dan FEESTJE!!!!

Dikke kuss voor jullie

• 06 Mei 2009 - 10:04

Anke Berends:

hey jongens,

Ik ben wel jaloers op jullie hoor met het mooie weer. het wordt hier ook wel al steeds beter, maar anderhalf jaar zomer zoals jullie hebben we natuurlijk niet ;). veel plezier in Azie verder natuurlijk en we zullen hier wel weer lezen wat jullie daar mee maken.

liefs Anke

• 06 Mei 2009 - 10:55

Gea:

Toch je zwarte blousje onderuit de rugzak gevist!!! Eerste keer zeker dat je hem draagt
    Of heb je de rugzak bijna leeg en de andere spullen afgedragen en weggegooid. Was toch wel de bedoeling.

• 06 Mei 2009 - 19:51

Rolfjan:

Hey jongens! alles gaat goed dus zo te zien. Heel Australie al rond.
    Is er nog een vacature voor mij op de "Road train" leuke combi?
    Kan je wel wat mee nemen
    Fijne reis nog. Groeten

• 06 Mei 2009 - 22:12

Dennis:

Toppers!

Ik praat iedereen na maar echt wauw, wat gaaf zeg! Elk verhaal kriebelt het nóg meer om dat ook te gaan doen ;-)!

Maar super tof verhaal weer en inderdaad, die foto's he! GE-WEL-DIG...

Geniet er nog eventjes van daar en ook ontzettend veel plezier in Azie!

Dennis

• 07 Mei 2009 - 18:28

Marga:

Hallo jongens,
    De verhalen zijn weer geweldig, beleven jullie nooit iets negatiefs???
    Vlees en fruit krijgen jullie wel, zo te zien op de foto`s. Geniet er nog maar van, voor dat je het weet ben je weer in Nederland. Groetjes en veel liefs.

• 08 Mei 2009 - 08:54

Erik Greven:

Ter land,ter zee en in de lucht.Jullie maken wat mee. Super!en genieten.
    Succes daar nog.
    Mooie foto's; ook van die Ford !!! enne goede prijs maken he van jullie auto...

greets, Erik

• 12 Mei 2009 - 21:52

Annelien :

ongelooflijk zeg wat een brillante foto's,
    wat een natuur en die bergen... (vooral op die ene foto met dat meisje in jullie midden...!)
    hé super dat jullie zo'n lef hebben en zo'n avontuurlijke geest, ben trots op zo'n neefje (en ja op jou ook hoor niek!) geniet er nog lekker van!
    en ook in Azië heel veel plezier gewenst, al zal dat een wereld van verschil zijn met Australië...
    en dan niet te enthousiast worden hoor, want dan pakt jacco zo zn koffers en reist ook weer af naar Cambodja...
    hé dikke kus Lannie

• 17 Mei 2009 - 12:49

Janini:

He bruine rakkers uut gruningen.

Wat zullen jullie het hier klein en druk vinden op de hollandse wegen na zo'n land als australié.
    Nou wij zijn ook even een poosje thuis om te aclamaticeren van onze reizen!!! eerst naar Jordanié en Israél en nu 15 dagen schotland .
    wat kun je dan onder de indruk raken van al dat moois wat GOD in de schepping legt om stil van te worden he???
    maar we hadden een poosje de belevenissen niet gevolgd en dan weer zo'n mooi verhaal erg fijn om te lezen.
    Dus de bodem van jullie knip is nog niet in zicht ,omdat jullie nu weer plannen hebben om naar azié te gaan.
    Leuk want jullie zijn in de buurt dus waarom niet als de poen het toe laat.
    je belde net mark op skyp maar ik kon je super horen maar jij mij niet jammer!!!!
    Volgende keer beter.
    het zal wel even weer wennen wezen om straks gewoon weer een normale dagindeling te hebben bij mama's pappot???
    maar zoals jullie je kunnen aanpassen moet dat ook weer niet zo'n probleem worden toch???gweldig dat jullie dit hebben mogen meemaken dit pakken ze je nooit weer af.jongens geniet nog van de natuur en het vrije leven.Bij ons is het weer op het moment niet zo---- beetje regen af en toe zon ,maar als jullie er weer zijn komen er twee zonnige boy's terug dat scheelt altijd he?veel succes met de verkoop van jullie camertje(car) en doe voorzichtig in Azié lieve groeten ons Janini