Van Melbourne to New Year!
Door: mark en niek
03 Januari 2009 | Australië, Sydney
Als eerst willen we iedereen een Happy New Year wensen! Maar voordat het zover was hebben we natuurlijk weer het een en het ander beleefd! Hier weer even een overzicht.
In Melbourne zijn we uiteindelijk vijf dagen gebleven, zodat we genoeg tijd hadden om de mooiste plekjes van de stad te bewonderen. Het is een erg mooie stad met een compact centrum. We zijn onder anderen naar de grootste markt van victoria geweest, we hebben een te touristische bustocht door de stad gemaakt en we hebben Melbourne kunnen bewonderen vanaf het hoogste gebouw. En om niet te vergeten hebben we van het nachtleven genoten. Op zaterdagavond eerst even een kijkje genomen in het grootste casino van zuidelijk halfrond om vervolgens met een volle portemonee de stad in te gaan! Naar lang zoeken was er eindelijk een club waar je niet perse voor op de gastlijst hoefde te staan. Al snel bleek dat het om een nogal beruchte club ging waar drugs gebruiken en roken geen enkel probleem was. Maar omdat de muziek erg goed was en er een relaxte sfeer hing zijn we gebleven tot de vroege uurtjes wat ons om half 9 in de ochtend een ontbijtje bij de mac donalds opleverde!
Na vijf dagen hebben we Melbourne weer verlaten om naar het bekende wilsons promotory national park te gaan. Een mooi natuurpark waar we kennis hebben gemaakt midden in de nacht met de Wombats, dit zijn een soort van varkens alleen dan anders. Erg grappige en domme beesten. In het park hebben we veel mooie wandelingen gemaakt wat wederom voor prachtige foto’s zorgde, en waar we ’s avonds konden genieten van een mooie zonsondergang bij het strand.
Na twee dagen te hebben overnacht in het park zijn we door gereisd naar een mooi plaatsje aan de kust om daar onze kerst te vieren. Op eerste kerstdag zijn we vrienden geworden met twee duitste meiden, Pia en Giuliana.. Die net zo zielig als ons de kerst alleen moesten vieren zonder familie, vrienden en de kalkoen. Het was een erg gezellige avond, waar we ook nog gezelschap kregen van een dronken aboriginal vrouw die de hele boel bij elkaar zat te schreeuwen maar waar we erg mee gelachen hebben.
De meiden vroegen of ze met ons mee mochten rijden richting Sydney omdat ze hetzelfde plan hadden om daar new year te vieren. Waar we nog 6 dagen op moesten wachten. Inmiddels waren onze lichamen aan het aangename zeewater gewend, omdat het ineens wel heel erg warm werd! Eindelijk konden onze bodyboard onder het stof vandaan! De dagen daarvoor was het ’s avonds nogal frisjes en hadden we regen en hagelstenen groter dan knikkers gehad, zodat we ons eigen huisje hadden gemaakt met het busje van de meiden en de auto van ons, wat te zien is op de foto. Een keer laat op de avond kregen we ineens bezoek van een man die een slaapplek zocht omdat hij net met de auto 2 keer over de kop was geslagen, maar er zonder kleerscheuren vanaf was gekomen en alleen schade had aan zijn auto.
weer een dag later was het al weer zaterdag dus opzoek gegaan naar een gezellig dorpje voor een paar biertjes. Een tip van het informatiecentrum om op een illegale plek te gaan staan midden in het dorp. ’s Avonds laat kwam er een auto aan ‘’CAMPEREN JULLIE HIER’’ neenee tuurlijk niet ‘’bang voor de politie’’. Maar het was verre van de politie het was een stelletje waarvan de jongen net uit de gevangenis kwam vanwege drugs rijden maar daar had hij nog niks van geleerd, wat voor grappige en vooral muziekale momenten zorgde. De volgende morgen geschiede toch het onheil, We waren net lekker aan het happen in ons broodje ei komt er een ranger aan. Illegaal camperen he jongens. Deze keer krijgen jullie een waarschuwing maar de volgende keer 200dollar boete. Onderweg naar onze volgende bestemming kwamen we in de eerste file terecht wat na 4000kilometer natuurlijk niet heel erg is maar goed je verwacht het niet, wat ons wel de gelegenheid gaf om even te stoppen en de duitse vrouwen even te laten zien wat echt midget golf is.
De laatste nacht hebben we overnacht 50kilometer voor Sydney bij een prachtig strand met golfen van 3meter hoog, dus de bodyboards kwamen weer tevoorschijn. ’s Nachts tot 2uur op het strand gelegen waar we nog door de politie in de schijnwerpers werden gezet om te checken of alles goed was.
De Volgende morgen waren we dan eindelijk in sydney we hebben hier een camping geboekt voor 5nachten, 20minuten van het centrum met de bus. Na een verfrissende duik in het zwembad (want het kwik is inmiddels gestegen naar +30) Hebben we ons klaar gemaakt voor het grote vuurwerk in Sydney met meer dan 7miljoen andere mensen. Echt ongelovelijk druk maar ook heel gezellig, wel bijzonder om oud en nieuw te vieren met een shirtje en korte broek aan. Een half uur voor 12uur kon je geen haar op je hoofd meer bewegen zo druk was het. Na 10minuten vol bewondering naar het mooie vuurwerk vanaf de bekende harbour bridge te hebben gekeken, ging het feest weer verder op straat. En zelfst hier zijn er mensen die wel eens wat teveel drinken met als gevolg dat we bijna ruzie hadden met een indier die 1 van de duitse meiden probeerde te versieren. Maar gelukkig de enige die gehavend uit de strijd kwam was een lantaren paal. Uiteindelijk was het een zeer geslaagd oud en nieuw tot in de vroege morgen, alleen waren we iets te vroeg in slaap gevallen, in de bus namelijk, maar gelukkig is er altijd een buschauffeur die je wakker maakt.
Na een paar uur slapen werd het al weer te warm dus zijn we maar verder gaan slapen bij het zwembad. ‘ s
Avonds was de nieuwjaars borrel bij de buren en tevens de afscheidsavond met Pia en Giuliana die nog even weer langs kwamen. Zoals gezegt blijven we nog even in Sydney en dan gaan we richting het noorden voor weer nieuwe avonturen, en tot slot hou je aan de goede voornemens dan doen wij dat niet.
03 Januari 2009 - 09:02
Erik:
ook jullie Happy new year.Jullie verhalen te lezen en aan de foto's te zien zal dat geen probleem zijn.Wederom leuk om het te volgen... -
03 Januari 2009 - 11:35
Rianne:
Hey Boys,
Mooie verhalen weer!! Niek, Happy newyear!!!!! Ik heb mark namelijk al gesproken!
Oud en nieuw was hier koud, maar wel beregezellig!! Nou geniet ervan, dikke kus rianne -
03 Januari 2009 - 11:48
Alice:
Jongens, een heeeeel gelukkig 2009 toegewenst!
Klinkt supergaaf , oud&nieuw in Sidney.
Komen jullie nog ff bij me langs voor een nieuwjaarsborrel?;)
Laifs Alice -
03 Januari 2009 - 13:15
Gea:
Ziet er aantrekkelijk uit daar. Hier staan we lekker op de schaats nu. Jammer hè Mark!!! Was je al bang voor. Jaren geen schaatswinter en jij bent er een keertje niet en het is raak. Arjan heeft in Rio de Janeiro op het strand oud en nieuw gevierd. Was ook heel bijzonder. Nou jongens doe voorzichtig en geniet ervan. En nu op zoek naar werk of is de bodem van de portomonee nog niet in zicht?
Liefs xx -
03 Januari 2009 - 15:44
Karin:
Heeee lieve Mark & Niek,
Jullie ook een super tof jaar toegewenst! Wat weer een super gave foto`s zeg.. Zit nu ook es te bedenken of zo`n reisje ook niet wat voor mij is! ;) Super leuk gister je weer ff gesproken te hebben Mark! Echt jammer dat je er nu niet bent, konden we ff wedstrijdje schaatsen! Heb inmiddels al wat geoefend! Maar zo`n baantje schaatsen is natuurlijk niet te vergelijken met jullie stoere verhalen!! Nou enjoy!
Dikke nieuwjaarszoen voor jullie allebei! -
03 Januari 2009 - 16:33
Basis Bedum:
Hallo boys, ook op deze manier nog maar weer de beste wensen voor 2009. Jullie lijken wel erg bevoorrecht. De meeste mensen moeten naast de nodige ontspanning ook nog wat werken. Maar die goede voornemens hebben jullie kennelijk ook al over boord gezet. Gelukkig kunnen we mee genieten door de verhalen en foto's. Veel liefs en tot horens maar weer. -
04 Januari 2009 - 10:00
Fam,. Zuidema:
leuke verhalen, jongens!!en fotoos niet te vergeten, we genieten mee! klets nog maar verder met carla op skype, en ze is weer helemaal blij, groeten, liefs van deze kant, en geniet van alles.nog geen baantje gevonden?? -
04 Januari 2009 - 10:27
Herben:
Heej wederom gave foto's........maar ik wil graag de volgende x fotos's zien van: road trains, aboriginal stammen, big farms, dingo's.....dus doe jullie best maar even, en veel plezier -
04 Januari 2009 - 11:10
Jaloerse Vriendin:
hey lieverd! erg slim om de foto's van die duitse meisjes te laten zien als ze al weer weg zijn!! haha. dank je wel. een héél gelukkig 2009 en na de eerste helft gelukkig weer met mij samen! hou van je lieverd en een dikke knuffel!! -
05 Januari 2009 - 14:12
Janneke Van Dijken:
Ik probeer niet jaloers te zijn.Mensen!! wat maken jullie wat mee en zien jullie mooie dingen,en dan bedoel ik niet alleen de natuur haha
We genieten volop mee!!!
Groetjes uut Knoal!!
06 Januari 2009 - 18:39
Anke Berends:
hey jongens,
zo te zien hebben jullie een leuke nieuwjaarsnacht gehad. hier was het ook prima. jon en ik hebben lekker samen nieuwjaar gevierd. en zoals elk jaar was het hier weer erg koud.brrr... ik wou dat het hier 30+ was.
gelukkig nieuwjaar!!!! en veel plezier verder.
liefs anke -
07 Januari 2009 - 11:32
Jong En Lui!:
Daháág! Gijsbert hier weer!
weer leuke foto's! ik kijk ze maar weer met plezier! ook jullie hebben een goede jaarwisseling gehad? bij deze, de beste wensen!!!
haha ik denk dat ik me bij de "jaloerse vriendin" aansluit, niet zo slim om foto's te plaatsen waar je met andere vrouwen op staat, geloof me ik spreek uit ervaring (A) :P
hey het ga jullie goed! geniet ervan! en we spreken elkaar weer!
keep the soul alive!
Grz,
Gijsbert & Inge -
08 Januari 2009 - 21:31
Gea:
We kunnen nog steeds schaatsen en genieten enorm van het winterweer.!!!! Volgende week misschien ook nog. Ze hebben vandaag (na 12 jaar)de eerste marathon op natuurijs gereden. Een hele happening. We zullen even winter foto's mailen. Kunnen jullie ook een beetje meegenieten. Liefs en een hele dikke knuffel voor jullie beiden. -
11 Januari 2009 - 12:42
Wout & Laura:
Hoihoi,
hele verhalen weer, ziet er goed uit. Bevalt vast goed 9 maanden vakantie :)
Het is een beetje aan de late kant, maar de beste wensen voor het nieuwe jaar.
xx -
11 Januari 2009 - 19:05
Niec En Sydney :
hallo daar:alles goed ? hier ook hoor bedankt voor de mooie kaart uit australie sydney heel erg mooi. volgens mij vliegt qantas. in en rond australie is het niet ?. als jullie nog wat spulletjes hebben uit het vliegthuig bewaar het dan voor mij S.V.P. ik spaar naamelijk alles wat maar met vliegthuigen te maaken heeft. veder wensen Sydney en ik jullie het beste toe.groetjes van Sydney en Niec -
11 Januari 2009 - 19:12
P,s ik Sydney ben aape trots op mijn beroemde naam gr Sydney -
12 Januari 2009 - 06:07
Giuliana:
hey smart mark und niek.
nice homepage!
I couldn't understand the whole text, only a few words.I hope u said only things about us:)
see u in groningen
x -
14 Januari 2009 - 14:31
Evelien Abbing:
Hey jongens (alleen Mark zou mij waarschijnlijk kennen!)
Ik las zo op Rianne haar hyves een blog met deze site! Ik dacht, maar eens even kijken! Maar hoe vet! Stik jaloers op jullie!!
Heb de berichten nog niet allemaal gelezen, maar de foto's wel allemaal bekeken! Te gek gaaf! Zie jullie staan daar met die kangoeroes en koala's! WAUW! Wil ik ook!
Geniet van elk moment, want wat jullie mee maken is echt te gek gaaf!
Groetjes Evelien... -
15 Januari 2009 - 09:01
Malroes:
Hey Mark & Niek,
Mooie foto's jongens! Het is te zien dat jullie genieten.
Misschien een beetje laat, maar idd nog de beste wensen voor 2009, en een behouden thuiskomst;)
Groetjes,Marloes -
25 Januari 2009 - 15:31
Aurelia Haan:
Hee grote neef!! :D
Ja je nichtje in zuid-afrika! Ik kan helaas maar heel even op internet dus heb jou (ongetwijfeld leuke) verhalen niet gelezen! Maar het is hier super en heb net mijn eerste bericht kunnen plaatsen!
Jij vermaakt je prima daar? Vast wel!
Groetjes! -
25 Januari 2009 - 19:21
Anja:
He Mark, wat een avontuur zeg. Wat een reizgersbloed hebben die oud-leerlingen van mij toch. Margreet, Angela en jij, allemaal in verweggistan. En als ik die foto zie met een bierflesje aan je mond, dan denk ik aan onze wandelingetje in het park op zoek naar kapotte "gevaarlijke" bierflesjes, toen was je 6! Waar blijft de tijd?
He kerel geniet ervan daar samen met Niek en kom vooral gezond weer thuis tzt! Liefs je "ouwe juffie van groep 3". -
29 Januari 2009 - 14:28
Myrna:
wat is het daar geweldig mooi zeg!!
vragen of papa en mama daar niet heen willen op vakantie!!:D als die dieren vind ik wel cool!! en die zeeën enzo wow!! -
02 Februari 2009 - 05:53
Oldehove:
hoi jongens,
we wachten op nieuwe fotoos en verhalen. dus als je even tijd hebt, zou dat mooi zijn! of hebben jullie het inmiddels druk met werk??
hier ligt een laagje sneeuw en het is errug koud, zal wel zo'n 35 gr. schelen met daar...groeten van hier!xxx -
03 Februari 2009 - 15:15
Erik En Harma:
hallo vakantiegangers.
Heb met veel plezier jullie verhalen en foto's bekeken.Super.
Wat een belevenis.Het was even geleden dat we wat lazen van jullie, de kpn heeft ons nl nog steeds niet aangesloten wat betreft telefoon en internet.Schijnen wat problemen met de bekabeling te zijn kilometers verderop. nou ja dan maar jullie verhalen op het werk lezen.
Heel veel plezier en wees vooral ook voorzichtig!
Groetjes uit nieuw buinen